Heeft u een calamiteit? Bel ons op 058 – 2129174. Buiten kantoortijden? Bel dan onze Kasko calamiteitendienst op 058 – 7110313.
In 2024 bestond Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden 100 jaar. Op vrijdag 13 december maakten we met meer dan 400 relaties, collega’s en hun familie een spectaculaire tijdreis door de historie – en toekomst – van ons bedrijf.
Op het middenterrein van de Elfstedenhal in Leeuwarden namen we onze gasten mee langs de mooiste momenten uit de historie van het bedrijf. We gingen terug naar de oprichting in 1924, de eerste grote opdrachten in de Leeuwarder binnenstad, de overname door Albert Adema in 2007, en brachten zelfs een ontluisterend bezoekje aan de rechtbank…
Tot slot was het tijd om vooruit te kijken. Naar de toekomst van Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden. We namen afscheid van directeur Albert Adema, die het directeur- en eigenaarschap overdroeg aan Stephan Zuiderbaan en Theun Erik Holwerda. Als dank voor zijn bijdrage aan het bedrijf en de stad kreeg Albert de Leeuwarder legpenning uitgereikt van wethouder Hein de Haan. Het mooist denkbare besluit van Alberts directeurschap!
De wethouder prees Adema’s jarenlange bijdrage aan het verfraaien van de Leeuwarder stad. “Als ik door de binnenstad loop, passeer ik onherroepelijk gebouwen die Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden heeft gerestaureerd of getransformeerd. Jullie inzet heeft de stad mooier gemaakt”, sprak De Haan bij het overhandigen van de onderscheiding.
Een aantal van onze meest memorabele projecten kreeg een plekje in het De Vries Museum. Met een serie podcasts op locatie gaven we onze gasten een inkijkje gaven in deze projecten. Van de tijdloze aula van de Noorderbegraafplaats tot de tien jaar durende restauratie van het Sint Anthony Gasthuis. En van de state of the art productieruimtes bij Huhtamaki tot de renovatie van het prachtige landhuis Schatzenburg. Beluister de podcasts hieronder!
In 1980 werkte Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden aan de renovatie en restauratie van landhuis Schatzenburg in Dronrijp. Samen met zijn kleinzoon blikt Willem de Vries, de toenmalige eigenaar van Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden, terug op dit imposante project.
Tien jaar lang werkte Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden aan de renovatie en restauratie van de panden van het Sint Anthony Gasthuis. Het was een samenwerking die vooral gebaseerd was op vertrouwen en elkaar iets gunnen, vertellen Albert Adema en Piet Inia in deze podcast.
Hoe transformeer je een voormalig museum, met grote zalen en ontvangstruimtes, tot knusse woningen? In deze podcast legt Albert Adema uit hoe hij tot een plan kwam voor de transformatie van het voormalige Fries Museum in Leeuwarden.
De productieruimtes van Huhtamaki moeten aan strenge hygiëne-eisen voldoen. In een bestaande fabriekshal creëerde Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden een zogenoemde clean room. Theun Erik Holwerda en Hilbert Wester blikken samen terug op een intensief samenwerkingstraject.
Het was de eerste grote aanbesteding die Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden won: de ver- en nieuwbouw van de aula van de Noorderbegraafplaats, in 2008. Met grote precisie bouwden we een gebouw met strakke lijnen en veel glas. Stephan Zuiderbaan keert na zestien jaar terug naar de projectlocatie.